Girişimci Çocuk Yetiştirmenin Kuralları

Çocukların girişimci olarak yetişmelerinde bildiğiniz gibi ailenin önemli bir rolü vardır.Peki, girişimci çocuklar yetiştirmenin kuralları nelerdir? Pek çok ebeveyn’in merak ettiği sorulardan biri de budur.Ancak, pekçoğumuz çocuklarımızın geleceğini yönlendirmede hatalar yaparız.İşte bu hataları yapmamak ve girişimci çocuklar yetiştirebilmek için bazı altın kuralları bilmek gerekiyor.Aslında her anne baba çocuğunun yetenekli olduğunu düşünür.Ancak,bu her ne kadar böyle görünse de çocuğun geleceği için endişelenmeyi de ihmal etmeyiz değil mi?Bunun için çocuğun doğru bir şekilde yönlendirilmesi oldukça önemlidir.Girişimci çocuklar yetiştirmenin kurallarından ilki çocukları gözlemlemektir.Bunun yanı sıra,çocuğunuzun dünyayı etkileyen olaylardan, her türlü haberden haberdar olmasını sağlayın. Ona anlatın ve öğrenmesini sağlayın.

Girşimci bir çocuk yetiştirmek için çocuğunuzun isteklerini yerine getirmeye çalışın.Özellikle okul zamanlarında sıkça duyduğumuz kampaları es geçmeyin. Çocuğunuzu kamplara gönderin.Bazı üniversitelerde girişimcilik ile ilgili eğitimler veriliyor.Girişimci çocuklar yetiştirmek için herşeyi dış dünyada aramayın.Bu eğitimi evde de verin.Evde verilen eğitim,disiplin ve özgüven duyguları başarılı bir girişimci için aranan nitelikler arasında yer alıyor.Pek çok ebeveyn’in yaptığı hatalardan birinden bahsetmek istiyoruz. Çocuğuna hergün cep harçlığı veren bir anne ve baba olmaktan kaçının. En azından cep harçlığını kısın.Her anne baba çocuğunun hatasız olmasını ister. Ve hata yapma aşamasında devreye girerek çocuğunun hata yapmasını önler. Eğer girişimci bir çocuğunuzun olmasını istiyorsanız hata yapmasına izin verin.Girişimcilik kesinlikle çaba gerektirmektedir.

Çocuğunuza hırslı olmayı öğretmenin en iyi yolu da hata yapmasına izin vermektir.Bir diğer önemli kural ise, çocuğunuzun karar vermesine izin verin.Kıyafet seçimlerinden,akşam yemeğinde ne yapılacağına kadar onlarında karar vermesine olanak sağlayın. Bu durum çocuğunuzun kendisini iyi hissetmesini sağlayacak ve önemsendiğini hatırlatacaktır.Ailelerin en çok yaptığı hatalardan biri de çocukların sordukları sorulara cevap verilmemesi ve çocuğun terslenerek susturulmasıdır. Çocuğunuzun her sorduğu soruya cevap verin.Eğer çocuk bu şekilde bir durum ile karşı karşıya gelirse bir daha soru sormayacak ve bilgi dağarcığı yetersiz olacaktır.Bunların dışında,çocuğunuz hayal kuruyorsa ve bunu sizinle paylaşmak istiyorsa onu dinleyin.Çocuklarınıza verdiğiniz sözleri mutlaka tutun.Ayrıca, çocuğunuz konuşurken onun sözlerini asla tamamlamaya çalışmayın.Son olarak çocuğunuza kesinlikle ben senin yaşındayken ile başlayan cümleler kurmayın.Bu tarz bir konuşma çocuğunuzun rencide olmasına neden olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir